Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte längre man och kvinna

Jag ska dela med er av några bibelord om kristus som brudgummen och hans brud.
 
1 Kor. 11:3, Men jag vill att ni ska veta att Kristus är var mans huvud, och att mannen är kvinnans huvud och att Gud är Kristi huvud.
Gal. 3:28, Här är inte jude eller grek, här är inte slav eller fri, här är inte man och kvinna, för alla är ni ett i Kristus Jesus.
Luk. 20:34, Då svarade Jesus och sa till dem: Barnen av denna världen gifter sig och blir bortgifta. Luk. 20:35, Men de som anses värdiga att få del i den världen och uppståndelsen från de döda, de varken gifter sig eller blir bortgifta.
Joh. 3:29, Brudgum är den som har bruden. Men brudgummens vän som står och hör honom gläder sig mycket över brudgummens röst. Denna min glädje har nu uppfyllts.
Joh. 15:15, Jag kallar er inte längre tjänare, för tjänaren vet inte vad hans herre gör, utan vänner har jag kallat er, eftersom jag låtit er veta allt vad jag har hört av min Fader.

4 Mos 23:19 Gud är inte en människa, så att han skulle ljuga, inte en människoson, så att han skulle ångra sig. Säger han något utan att göra det, talar han något utan att fullborda det?

 
Gud är Kristus huvud, Kristus är alltså mannens huvud och mannen är kvinnans huvud enligt 1 Kor 11:3. Och Gud kan inte ljuga eller ångra sig och Jesus Kristus tänker på det. Kristus är en människoson som inte kan ljuga och mannen tänker på att hålla sig till sanningen, men mannen är människa och han kan ljuga och till min förskräckelse är han kvinnans huvud. Kvinnan måste räddas. Men om Kristus gifter sig med kvinnorna (inte männen, som ju redan har Kristus som huvud) så får kvinnorna Kristus som huvud och blir därmed jämlika männen. Precis som Gal. 3:28 säger ......här är inte man och kvinna..... Männen kallar Kristus för sina vänner (inte fruar) eller bröllopsgäster. Det skulle kunna kallas homosexualitet att gifta sig med männen. Det är alltså kvinnor som är "Det nya Jerusalem" I himlen gifter man sig inte och blir inte bortgift enligt Luk. 20:35 och har därför inte sex och gör därmed inga barn. 



Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-27 18:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP