Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att texten är placerad i kategorien 'fabel/saga' beror på att den skäms så för att behöva berätta en del 'personliga sanningar', som många nog är medvetna om och försöker att personligt förhålla sig till. Bara att de nog inte talar öppet om d


Det är väl ändå bara löjligt...




...att stänga ner hela samhällen och länder,
för att 'pesten är över oss'. När det gått upp
för människor att 'olyckor' händer.

Trafikolyckor, självmord, mord, misshandel,
benbrott och så vidare i det oändliga, där
människor blir sjuka, handikappade,

dör och et cetera. Då är det minsann ingen
som förbjuder bilar eller stänger ned samhällen.
Massor med människor dör

av tobak och alkohol, får cancer, hjärtinfarkt,
får diabetes eller andra sjukdomar som drabbar
inre organ. Då är det inte en kotte

som föreslår att samhället skall 'ställa in'. Nu
går en massa företag och företagare i konkurs
för 'samhällets bästa'.

Nä, 'business as usual' är modellen. Låt pesten
göra sitt jobb, samhället går ju ändå på knäna.
Det där pratet om att

söka rädda sjukvården och sjuka människor
är ju bara nys. Sjukvården har 'gått på knäna'
i decennier och en del

som inte borde kunna jobba inom den, de
anställs och tillåts jobba där, fast de verkligen
inte borde det.

'Vi' lever och har levt i ett 'kreativt kaos' hur
länge som helst. Varför inte fortsätta med det?
Skandaler 'duggar tätt'

och de flesta har med ekonomi och som vanligt
'vanskligt beteende' att göra. Men det verkar
inte kunna stoppa dem precis.

De enda som blir förvånade är människor som
'verkligen inget visste'. Resten är medvetna om
risken, men verkar vilja göra

'det bästa av saken'. När människor talar om verk,
organ, organisationer och exempelvis banker.
Då menar de egentligen människor.

För händer något alls, så är det för att människor
gör det ena eller andra. Nu kan man i och för sig
tycka att just

'det som görs, det görs för allmänhetens bästa'.
Men hur är det med den saken, och hur verkar
det gå? Åt pipsvängen.

Och de 'förtroendevalda' i olika partier, på lokal
nivå eller på riksplanet, de käftar och förtvivlar
om vart annat.

Gäsp, det går verkligen mot natt nu igen. Du vet
ju själv att dygnet består av ljus och mörker, även
om lampor verkligen gör sitt till.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 338 gånger
Publicerad 2020-05-27 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP