Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarlov

Utelek i gräset
utan strumpor och skor
daggvåta grässtrån
sommarens första dag
brunbrända fräknar
och blekta hårflätor
minnen från barndomen
känslor med välbehag

Barfota i gräset
steg på varma stenar
lek på äng och i hagar
och långsträckt strand
vandring i naturen
skogsgläntans träd
smultron upp på strån
vid solbränd hand

Juniblommor i gräset
Mandelblom och Viol
Liljekonvaljer i backen
en liten bukett till mor
Gullvivor och Klöver
Prästkragarna i slänten
i solskenet en Näva
och kossorna som glor

Picknickfilt i gräset
Hallonsaft och bullar
nybakade drömmar
helt utan några krav
mammas fina omsorg
alltid fanns den där
minnen ur sommarlovet
från barndomens nav

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 370 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-09 07:07



Bookmark and Share


  aol
Underbart skaldat man känner igen sej
2021-04-13

  Blomma-Stjärna VIP
så fint det var när man ser tillbaks - jag minns också lek på äng och hagar, picknikfilt i gräset, mammas bullar, solbränna, smultron på ett strå och kossorna som glor... - tack att jag fått läsa!
2021-04-10

  Marita Ohlquist VIP
Fin skrivet om en underbar sommar!
2021-04-09

  Eva Helene VIP
Fin nostalgitripp!
2021-04-09

    Lena Staaf VIP
Doftande sommarlovsstämning i varje rad! Så fint beskrivet i rytmisk dikt.
2021-04-09

  Feliaxel VIP
Fantastiska sommarrader
2021-04-09

  Kungskobran VIP
Vilka fina minnen
2021-04-09

  Öknens Ros VIP
Vem minns inte känslan av bara fötter i det daggvåta gräset, alla sommarens blommor i sin prakt. Härligt beskrivet!
2021-04-09

  Maria Sundelin VIP
Härliga minnen
2021-04-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO