Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens illdåd

 

 

sommarnatten ljum och löftesrik

månen gömd bakom flik av moln

en gyllengul lampa mot det mörka

i den stilla natten hörs ett skrik

 

ung kvinnas ångestfyllda skrik

illdåd planerat av ondskefull

snart är åter tyst i mörk skog

endast ljud av spades grävande

 

snart kvinnas kropp vilar

i den grunda graven

hennes röst för evigt tystad

hennes kropp för evigt dold

 

han andas befriat ut

ångesten är borta

det inre tvånget 

förlöst och lugnande

 

dagen efter solskensdag

mannen kliver genom dörren

går till köket, kysser hustrun

"Vad blir det för middag?"

sniffar belåtet på grytan

 

ondskan kommer, ondskan går

ingen livet förstår

grymheten för alltid består

år efter år efter år

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-05-28 13:24



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Tänker på "Skånska mord" med Ernst-Huga Järegård.
2020-05-31

  BenGust VIP
Vissa kan plåga enbart för att det ges
tillfälle. Det ser man ju också i krig när
ingen eller ett fåtal bevittnar. Ondskan är nära oss om vi inte passar upp.
2020-05-29

    Lena Staaf VIP
En ond handling som du beskriver gastkramande. Men jag tror nog att mördaren ( dråparen?) är ganska skärrad efteråt. Tänker på Raskolnikov i "Brott och straff".
2020-05-28

  Klint
oj!
läskiga, spännande rader
existerar ondska ...
vill inte tro så
men onda handlingar, ja
2020-05-28

    Max Poisé
Tänkte på filmen American psycho när jag läste detta...
2020-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP