Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom obestridlig sommar

Jag vill ha något som människor har rört vid
ristat i vax
etsat i brons
jag vill ha
ett korn av hungrig glöd
en korg av vass
en avgjutning av öppningen i himlen

jag vill ha
allt som de har rört vid
deras läppar mot glasen
och tornseglarnas första rop –
parasollens smörblommor
som slår ut över borden
i ett gytter av levande röster




Fri vers av Grävling
Läst 139 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-05-28 19:03



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Allt detta kan man få i en målning av Kröyer eller Carl Larsson!
2020-05-30

  Rafmagn VIP
Oj så bra! Helt fantastiskt!
2020-05-29

    Lena Staaf VIP
Ett stycke vackert liv.
2020-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling