Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken"foto/text © Sten Wiking


THE POET`S CORNER

Från enkla uppväxtförhållanden
företog den engelske poeten och
filosofen Geoffrey Chaucer
( 1343 ?-1400 ? ) en klassresa
med kärlek och poesi i bagaget,
vilket ledde honom in i kretsen
kring Edward III som hovpoet.

Chaucer frigjorde engelsk poesi
från stelbent rim och utvecklade
dess licentia poetica kontinentalt,
och gjorde sig ett namn genom
sin "Canterbury tales"
vilket förärade honom som 1:e poet
en minnessten i "Poets corner "
i Westminster Abbey.

Att det är okänt vilket år han är född,
är lika okänt för hans död,
där spekulationer har antagits att han
blev mördad av fiender till Edward III

Att vänskapsband kan medföra okända
fiender,lär vara en visdom som ibland
kommer försent.




*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 370 gånger
Publicerad 2020-05-29 01:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP