Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jan Banan satt i en gran

Jag skall ta skeden i vacker hand
rätta mun efter matsäcken
se ljuset i tunneln
stå med bägge fötterna på jorden
hålla god min i elakt spel
ta en dag i taget
sikta mot stjärnorna
i hopp om att nå grantopparna
sedan skall jag slänga skedjävelen
i närmaste å
frossa i ett paket med semlor
förbanna mörkret
dansa i neon
sjunga ut min vrede
bränna upp min almanacka
klättra upp i granen
kräkas över hela menigheten
som varje dag krymper sina liv
för att duga som lojal arbetskraft




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-29 06:09



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Wow och ja, vi gör så gott vi kan och är det för mycket så slänger vi skedjäveln och ger kraft åt vår vrede i ord och dans (och så bränner vi upp almanackan och slänger klockan i ån... eller hur det var!) Bra!
2020-05-29

    Lena Staaf VIP
Ah! Vilken härlig vrede! Du tar ordspråken och vrider dem ett varv till snygg poesi.
2020-05-29

  Marita Ohlquist VIP
Gillar vändningarna från gammalt till nytt!
2020-05-29

  Öknens Ros VIP
Ord och inga visor!
2020-05-29

  Magdalena Eriksson VIP
arbetarens smyghatarsång
2020-05-29

  Kungskobran VIP
Fy fan
jag hatar hela stan
2020-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP