Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken kan vara




Kärleken kan vara

som ett träd
som står i djup och bördig jord
i en stor och välskött park

eller

som en enebuske
som slagit rot i en backe
i karg och stenig mark





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2020-05-29 10:18



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Fin dikt. Kommer osökt att tänka Nils Ferlin: "Kärleken är så förunderligt stark, kuvas av intet i världen. Rosor slår ut ur den hårdaste mark som sol över mörka gärden."
2020-06-03

  Peter G VIP
Kärlekens kraft är stark oavsett mark!

Fin dikt!
2020-05-31

  bibbi ahrnstedt
Tack, det är så sant, texten uttrycker symboliskt mycket med komprimerad text, fint.
2020-05-31

  överlevaren VIP
Bra symbolik om kärlekens rotsystem!
2020-05-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Kontrastrika intressanta bilder i din dikt om kärlekens olika väsen.
2020-05-29

  Blomma-Stjärna VIP
fina bilder om olika slags växande och att kärleken är stark, kan rota sig i olika slags mark!
2020-05-29

    Max Poisé
Helt klart...kontrasterna känns tydligt!
2020-05-29

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla och fint utvecklade
bilder kring kärlekens väsen.
2020-05-29

  M.Eta
Kärlek kan yttra sig på olika sätt! Bra fundering!
2020-05-29

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En välfunnen beskrivning om kärleken.
2020-05-29

  Niliboy
Fina liknelser om den oskattbara kärleken!
2020-05-29

  Öknens Ros VIP
Träden söker sig egna vägar att rota sig.
2020-05-29

  Maria Sundelin VIP
Ja den kan vara mycket så länge den får gro
Kramar
2020-05-29

  Kajan VIP
Så fint om kärlek!
2020-05-29

  Magdalena Eriksson VIP
Hihi fint
skrev nyss en dikt oxå om trädets kraft
2020-05-29

  Feliaxel VIP
Bra liknelser
2020-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP