Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första dagen

 

 

Hon är spänd och förväntansfull.

Det är första dagen i skolan.

På sig har hon sin nya klänning.

Den är vit med rosa prickar och puffärmar.

Under klänningen har hon en nätunderkjol.

Det är modernt just nu.

Hon känner sig vacker och fin.

Det är fotografering den dagen.

När det är hennes tur sätter hon sig framför fotografen.

Han vill få henne att skratta, men hon kan inte

Hon har två gluggar fram där mjölktänderna suttit.

Fotografen försöker på alla sätt att få henne att le.

Till slut ger han upp sina försök och tar ett kort.

Aldrig att hon skulle visa gluggen, vad hon skulle skämmas då!

 

Hon begrundar fotot på flickan.

Minns hur blyg och försagd hon var.

Men glädjen att få gå i skola var stor.

Med vemod i blicken ser hon trots allt en stolt flicka.

 

 

 

 




Prosa av Öknens Ros VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-29 11:48



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Bra där, ska leta efter mina gamla skolfoton, har inte sett dom sen jag sa upp mig i nian.
2020-05-31

  överlevaren VIP
En bild som säger mycket, nostalgisk text!
2020-05-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om en mycket viktig dag i barnets liv.
2020-05-29

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En känslosam och fint berättad händelse.
2020-05-29

    Max Poisé
Fin berättelse som jag tyckte om att läsa!
2020-05-29

    Lena Staaf VIP
Fint fångat av en viktig dag I livet.
2020-05-29

  Marita Ohlquist VIP
Att se på gamla foto väcker minnen till liv.
2020-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP