Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av annan art

 

Moder jord ligger för våra fötter och gråter
hon rister och skälver när natur ska bli stad
frågan är om hon någonsin förlåter
att avkomma och fosterbarn slits ur famnen
att hon mister barnet hon bär
utsorterad och steriliserad
placerad av storhetsvansinnet
i minimala koncentrationsläger bara sådär 
jag skulle inte våga slå vad
det finns en möjlighet
att detta förbisedda blodbad
studeras från någon annan planet
Vem vet om hämnden är något hon överlåter

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-05-30 01:20



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Det är intressant att denna insikt alltid följt människan och uttryckts i mytologi och ritualer - förstörelsen har dock varit av olika proportioner och nutiden slår förmodligen alla andra årgångar tillsammans ! Om någon utifrån iakttar hoppas jag att de hjälper - inte hämnas !
2020-06-01

  Sparvögat VIP
Människorna lär nog själva utplåna vår underbara planet med sina handlingar.
Och jorden gråter!
2020-05-30

  Kajan VIP
Så oerhört sorgligt dikt, jorden gråter och många människor med henne, men tyvärr inte alla.
2020-05-30

    Lena Staaf VIP
Ja den som lyfter blicken (kanske från en annan planet) ser vad inte vi ser av förstörelsen av jorden och varandra. Anknyts till en biblisk tanke om syndafloden som ska utplåna jorden som straff för människors synder. Fint skrivet!
2020-05-30

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Mycket fyndigt skrivet!
Alla har vi nog funderingar på någon form av vedergällning.
2020-05-30

  Kungskobran VIP
Vår kära jord
badar i blod
självförstörelsens gigant
nickar nonchalant
mot envar
som vill jorden kvar


2020-05-30
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP