Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Chiara


Lingua...

 

Den första dikt jag skrev

                                den lät som jag

                     och ett eko utav dig

         Du lärde mig språket

               bar en kolonial tunga

     brände salvia i samtliga vindriktningar

 

sade att vissa ord dör i burar

 

     ritualen generade mig

men din luft var som vin för min ande

          och din himmel badade mina ögon med oändlighet

 

                Du och Dina ord

yrande svala

          febrigt klara

                       liksom ett svart radband

                                      av rost

                                             och av århundraden...

           




Fri vers (Fri form) av Domenico VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-05-29 22:50



Bookmark and Share


  Stefan Tho VIP
Sista stycket är helt underbart!
2021-05-11

  Lena Själsöga Keijser
i dina ord lever
språket
andas
språket
fritt
2020-07-12

    ej medlem längre
Att få ge någon ett språk och inspiration måste vara en av de största gåvorna. Orden letar sig skickligt genom din själfulla penna över livets vita blad och fyller dem med mening.
2020-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Domenico
Domenico VIP