Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarens första dagar

Framför solens strålar
Färger som det målar
Då kylan har blåst bort
Damer i kjolar så kort
På bänken med en glasstrut
Festen som aldrig vill ta slut

Så sena kvällar och nätter
Skymning över vida slätter
Kvällar med lek och dans
Då sommaren ändå fanns
Doften av grillat kött
Så allt annat än trött

Luften är så helt stilla
Får vara glad för det lilla
Barfota längst en strand
Några håller varandra i hand
Känslan av frihetens orkan
Så spontan utan någon plan

På bruna små ben
På en upplyst scen
Sommarens första dagar
Vore synd om vi nu klagar
Så mätt av tidens rus
Lyssnar på havets brus








Bunden vers (Rim) av Lidde
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-30 09:06



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En fin hyllning till sommaren!
2020-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde