Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flyktigt

en del vill peka ut en yttre gräns

för andra att bebo en utsedd plats

en tillvaro så oerhört fragil

är osäker och geografiskt avskild

blir något som tar form och kallas fast

bestämmer över det som kallas flyktigt

 

så svårt att acceptera allt som flyktigt

försöker klamra fast en tydlig gräns

en illusion att kunna namnge fast

en illusion att tro det finns en plats

som visar möjlighet att gå fragil

där tillvaron bejakar en punkt avskild

 

en längtan till att visa sig fragil

förträngs och finfördelas flyktigt

den känslan nedtrycks och förpackas avskild

placeras vanemässigt vid en gräns

en plats som inte längre kallas plats

undfallenhetens segrar ligger fast

 

där standardsvaret kanske förblir fast

ett kanske hyllar människan fragil

och låter henne vara på en plats

som urblekt liknar något flyktigt

riskerar inte överskrida gräns

och permanentar tillvaron som avskild

 

i vissa fall kan tiden vara avskild

koncentrationen hyllas, ligger fast

och bryr sig inte om en yttre gräns

är allting annat än svag och fragil

och segrar över det som kallas flyktigt

bebor en skapande och utsökt plats

 

den ytan utgör lysande en plats

där tanken gynnas av att vara avskild

lugnt råder motsatsen till flyktigt

får egenskaper tankar ligga fast

i harmoni och utan en fragil

identitet som avgjorts av en gräns

 

en gräns för denna inre plats fragil      

förstärks i längtan att få vara avskild

i ett fast mönster oförenligt flyktigt

 

(en sestina)




Bunden vers (Annat versmått) av Inez L
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-30 10:06



Bookmark and Share


  Nanna X
Oj vilket intressant och varierat versmått. Känns som om dikten handlar om risken att bli definierad, fastnålad, inte få bruka sin fragila frihet... det är något jag kan känna igen mig i.
2020-08-06

  TrollTörnTrappan VIP
Kände inte till formen sestina! Fina variationer raderna emellan... hur slutorden återkommer på nya platser.

Fastän tydligt reglerad känns dikten samtidigt fritt svävande.. ..precis som gränser kan vara?!

2020-07-26

  BenGust VIP
Med ordet fragil som återkommande
målar du upp en sestina om identitet och gränsdragning. Är det Sápmi, eller avgränsad del av det som avses?
2020-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Inez L
Inez L