Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt poesin få vingar!

 

 

glöm regler och instängdhet

pompösa och uppblåsta ord

det är ju en befängdhet

att inte nyttja poesins jord

 

låt ditt inre få skapa en bild, en dröm

som ännu inte skapats har

ett stycke mönstrat tyg med söm

kan bli något att ha kvar

 

har allt redan blivit skrivet

skriv då något nytt

ingenting är aldrig givet

kanske bara bytt

 

konkurrensen är alltid hård

fast ingen tävlan det är

glöm stjärnor och applåd

skriv det du inom bär

 

lyft med orden poesins spröda själ

ge den vingar att sväva högt mot sky

det är för människors bästa väl

och inte för vissa människors avsky

 

poesin är för oss rena medicinen

den helar det som trasigt är

det är ju det som är intentionen

stillar också vissa besvär

 

att bokmärke man kan få

det är ju ändå

lycka som kortvarig är

snart man får nya begär

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Satir) av Öknens Ros VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-30 13:19



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Ja! Poesin är viktig!
2020-06-01

  ULJO
Just så
2020-05-31

  Bodingen VIP
Högtflygande med jordnära kloka ord.
2020-05-31

  Feliaxel VIP
Väldigt kloka ord
2020-05-30

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Bra skrivet om ett angeläget budskap!
2020-05-30

  Cikoria Blå VIP
Det är rätt och bra.
Fortsätt dikta!
2020-05-30

  överlevaren VIP
Ord som svävar högt.....
2020-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP