Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Magnetism

En magnet kan attrahera,
respektive repellera.
Dess poler vill så fungera.

Kompassens magnetiska nål
pekar alltid mot norr som mål
just därför att den är av stål.

Den som kallas publikmagnet
odlar sin egensinnighet
och åtnjuter publicitet.

Den sortens person riskerar
att magnetismen fallerar
om en skandal eskalerar.

Den magnetism som varar
sin dragningskraft bäst bevarar
när den förmågan förvarar.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 111 gånger
Publicerad 2020-05-31 09:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström