Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nostalgiskt

 

 

syreners ljuva doft

minner om barndom

på höskullens loft

rumlade vi om

 

lång härlig sommar

med sol och humlesurr

sent man då somnar

med syskon lite kurr

 

barfotapromenader sköna

på asfalt och på grus

friheten ingen skröna

sommarvindens sus

 

i hjärtat längtan bodde

till något bortom horisont

på något jag ändå trodde

det goda, inte det som var ont

 

regniga da'r på verandan vi satt

när åskväder på himlen drog

beskådade fascinerande kraft

blixtar och dunder ner slog

 

en tid som är förbi

kommer aldrig tillbaka

litet stänk av nostalgi

det är som en saga 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-31 11:39



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Minns somrarnas doft då bryggeriet hade portarna öppna vid tappning, oftast luktade det Cuba Cola, storsäljaren.
2020-06-05

    Lena Staaf VIP
Så vackra barndomsminnen som man önskar att alla hade. Fint skrivet, känns som att man vore där.
2020-05-31

  överlevaren VIP
Härlig läsning om en gången tid!
2020-05-31

  Feliaxel VIP
Många minnen i dina rader
2020-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP