Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivsöndag på Bokcafé Pilgatan 24/5-20. Tema: Innehållet. Den här texten trivs egentligen bättre som högläsning än i skrift, men jag lägger upp den här ändå. De oväntade skiljetecknen i första stycket är mest högläsningsanvisningar till mig själv.


Innehåll

Vad innehåller vi /
de svårligen bevisbara, obeskrivbara
vad är vi för något / upprunnet ur källan,
det hällgrå vattnet
är vi färdigskrivna / någonsin
är vi någon/sin / egen
ton ur avståndsluften, glödbrand, lönnljus
gången mellan buskagens surrande törst
frögiftet som sprider sig i kroppens jord,
vaxkakor, lindhonung, hunger
om hans namn betyder död för dem jag älskar
om han handlar i enlighet med –
förlorar jag honom / nästan villigt

drypande av mörk honung, savblod, rönndunkel
går sommar mot sitt slut
går vi mot dess slut, vittrande och svaga
ut på andra sidan källan
vattnet som suger i bröstet, lufttörsten, svartvinden
de ger oss att dricka av sina andetag, de sväljer dem
och ger oss sedan –
som fågelungar är vi,
bedrövelse och sand,
vissnande knippen av ben och näbbar

trögheten i kroppen, hur en rörelse påbörjas
innan rörelsen, hur träet spricker
längs förkastningslinjerna
jordgloben rämnar
ett timglas som aldrig vänts

vi är en tid och en tid och en tid
svårhållna och vreda,
slaget som kommer innan trösten
de varma händerna
torra linjer av linoljefärg, bräckta akvareller
himlens svaga skall, sprickorna i benet
var kommer vi ifrån, var upprann våra källor
var sprang vi upp ur jorden;
eld och rasande hunger




Fri vers av Grävling
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-31 11:54



Bookmark and Share


  Rafmagn VIP
Herregud. Varenda gång. Du är bäst!
2020-05-31

  Kajan VIP
Den här texten är mycket bra, om Människan upplever jag. Full av starka poetiska bilder som berör: "som fågelungar är vi, bedrövelse och sand, vissnade knippen av ben och näbbar",
"jordgloben rämnar
ett timglas som aldrig vänts".
2020-05-31

  Ulf Carlsson VIP
"Vad är en människa, att Du låter Dig vårda om henne?"
"Trögheten i kroppen" och "hur en rörelse påbörjas innan" själva rörelsen tar vid, det känner man igen i min ålder..!
2020-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling