Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mors Dag


Kära Moder Jord
Grattis på Din Dag!

Skön är Du
vaggar
när och bär oss!

Tack för Givmildhet
oavsett allt tumult
allt gnäll
och all oreda
vi ställer till med!

"fake news"
skövling
mord
-
med källor svalkar du oss
och låter oss dricka
du ger oss krafter
med örter och frukter!

Du ger oss nya chanser
du utmanar oss
ständigt
oavsett vad som händer

om och om igen
även i corontän
kan vi välja
att växa

Högsta Bästa
För Alla Inblandade!











Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-31 14:35



Bookmark and Share


  Respons VIP
En välkommen hyllning till vår moder Jord!
2020-06-01

  ULJO
Så fint
2020-06-01

  lila fjäderblomman VIP
Gillar att du gör dagen till Moder Jords!
2020-06-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Härlig fantasifull hyllning till Moder Jord! Hon borde vördas mer.
2020-06-01

  Marita Ohlquist VIP
Dagens första lästa text, tack för den!
2020-06-01

  KattenKin VIP
Vilken fin hyllning till moderligheten idag, för vad bär inte hon slash vi. <3
2020-05-31

  Gunnar Hilén VIP
Jag tycker vi behandlar moder Jord på ungefär samma sätt som vi behandlar våra mödrar. Vi tar dem för givna. Blir närmast förvånade över om de blir ledsna och trötta och dör. Även om det är vi själva som plågat dem. Har vi lärt oss överhuvud taget nånting om nånting ?

Och L.G.....det handlar inte om att tro. Jorden finns och mammor finns. Du är född av en.
2020-05-31

  Larz Gustafsson VIP
Fader Gud vill man inte tro på, Han som skapade jorden.
2020-05-31

  bibbi ahrnstedt
Tack fint skrivet, ja hon är vår mor moder Jord. Men vad gör vi med den, skövlar förstör och minst sagt vi uppskattar inte marken vi går på tillräckligt.
2020-05-31

    Lena Staaf VIP
Tack för fin dikt! Moder jords gåvor bör vi förhålla oss ödmjukt tacksamma inför så vi får uppleva dem även framgent.
2020-05-31

  Kungskobran VIP
Det finns mycket kvar, det är bara att ta emot och njuta
2020-05-31

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar Mors Dag. Och Fars Dag.
Moder Jord finns inte.
Det är bara ett feministiskt påhitt.
2020-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP