Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets tvätt

Nornor tre
spinner livets tråd
väver livets väv
tvättar livets tvätt.

De hänger livets tvätt
på livslinan
världsträdets osynliga stag.
Själar på tork
sprattlar i blidvädret.

Nornor tre
beskådar livets fläckar
som inte gått bort.
Födslar, dödslar, kärlek.
Fläckar efter sorg
lämnar brungrå skuggor.
Fläckar efter passion går inte bort.
Oskuldens vita fläckar
finns kvar som spöklika påminnelser
om barnet som vadade i vårbäcken.

Nornor tre
väver livets väv
tvättar livets tvätt
sorterar livets borttappade strumpor.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-31 20:10



Bookmark and Share


  Briza media
Mytiskt, mystiskt och med en tjusig [tvätt] tråd!
2020-06-01

  Yrre VIP
Älskar nornorna jag, bra text!
2020-06-01

  KattenKin VIP
Myt som verklighet, har väl alltid anat det. ;) Superfint!
2020-05-31

  Kungskobran VIP
Så innehållsrikt om livets vedermödor
2020-05-31

  D.Adder
Vacker och fint skrivet. Den berörde mig.
2020-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP