Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min barndoms gaffel





I en låda ligger ett minne från min barndom
en gaffel

skaftet är av svart trä med gula nitar
taggarna är långa och vassa

när jag satte armbågarna på bordet
blev jag stucken

oftast blev det bara små gropar
ibland gick det hål

med gråten i halsen
fortsatte jag att äta under tystnad

i en låda ligger min barndoms gaffel
ryser fortfarande när jag ser den




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-06-01 10:04



Bookmark and Share


  Niliboy
Huga ligen!
2020-06-03

  Johan Strömstedt
Att titta på gamla saker från sin uppväxt är som att gå tillbaka i tiden. Förmedlar många gånger mer än ett fotografi. Fint fångat.
2020-06-02

  Olof Lagerhorn VIP
Barndomsminnen bär vi med oss,
både goda och svåra.
2020-06-02

  Feliaxel VIP
Skrämmande läsning
2020-06-02

  ULJO
Barndomens grymhet glömmer man aldrig
2020-06-01

  lila fjäderblomman VIP
Berörande.
2020-06-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Hemsk barndomsupplevelse! Sådana minnen är outplånliga. Bra skriftat!
2020-06-01

  överlevaren VIP
Fy aga, märken för livet!
2020-06-01

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Barndomsminnen sitter ibland djupt i vårt känsloliv, både på ont och på gott.
Du har så tydligt och fint satt ord på detta.
2020-06-01

  Öknens Ros VIP
Det finns det som inte kan accepteras i uppfostrande syfte, detta är ett sådant exempel.
2020-06-01

    Max Poisé
Aj då...finns många saker vi bör med oss som aldrig någonsin utraderas från vårt sinne...
2020-06-01

  bibbi ahrnstedt
Fint uttryckt om ditt minne, vad man kan göra för att undvika återkommande gråt är att lägga undan saker eller kasta dem.
2020-06-01

  Maria Sundelin VIP
Sådana minnen ska man behöva ha
Kramar
2020-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP