Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från Europeiska kommissionen för utveckling.


Rumänien kommer att få 33 miljarder euro,

 

Rumänien kommer att få en enorm infusion för utveckling: 33 miljarder euro från Europeiska kommissionen.

Fonder, till stor del inte återbetalningsbara, bör mata områden som hälsa, utbildning, transport eller turism. Det finns tillräckligt med pengar för att bygga 6 600 kilometer motorväg eller betala en månadslön på 1 000 euro för två miljoner människor under ett år.

De 33 miljarder euro som planeras i EU: s nya generation plan. 21 miljarder är fonder i form av bidrag, som inte får återbetalas, ta de återstående 12 miljarder - låga räntelån.

Rumäniens andel är den sjunde största i de 27 medlemsländerna. De flesta av pengarna går till länder med stora mänskliga och ekonomiska förluster orsakade av pandemin.

I lei är beloppet till vårt land 157 miljarder. Cirka en tredjedel av den årliga budgeten. En insprutning av medel som bör gå in direkt utan byråkrati och mellanhänder i innovativa företag, stora och små, inom viktiga områden. Hälsa, utbildning, transport och turism - och särskilt där vi behöver strukturreformer.


Med de pengarna kunde vi bygga 6 600 mil motorväg, ett stort avstånd härifrån till New York. Detta för att ge dig en uppfattning om hur stor denna krisbonus är. Eller kanske vi kunde anställa och stödja ett årslöner på 1 000 euro för 2 miljoner människor. Om befolkningen i Bukarest.

Den plan som föreslagits av Europeiska kommissionen väntar på omröstningen från unionens råd, sammansatt av cheferna för europeiska stater.

Ludovic Orban: "Vi är nära ett program för ekonomiskt stöd, ekonomisk återhämtning på grundläggande europeisk nivå, som kommer att ha extremt gynnsamma effekter för de europeiska ländernas ekonomier, för levnadsstandarden, för sysselsättningsnivån i varje land, beslut som vi välkomnar och givetvis stödjer för antagande i beslutsfattande strukturer på europeisk nivå. "

Omröstningen i Europaparlamentet kommer att följa i juni. Fyra stater har sagt att de inte håller med eftersom de inte bär kostnaderna. Han ville bara få lån. Dessa är Danmark, Österrike, Nederländerna och Sverige.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-01 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP