Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tröskeln


känns oändlig då mycket måste klaras
andas för många en naturlig sak
men inte för dem som legat i en vak
sådant som länge måste försakas

hur går det baka en läcker kaka
sömma ett vackert broderi
göra något så enkelt som ett snickeri
laga en middag som god ska smaka

försäljarna många knackat dörr
de kom från samma pluton
som svampar växte de till en skvadron
längtade till tiden som varit förr

inga monster skrapade på rutan
himlen var alltid blå
och bekymmer var oändligt små
mycket kan vi leva förutan

men inte sinnesfriden
till sist bygger vi starka våra hus
för inget helt ska blåsa ut våra ljus
dagen idag ur led är vriden





Bunden vers (Sonett) av morgonstjärna VIP
Läst 113 gånger
Publicerad 2020-06-01 13:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP