Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sommarsolig dag



På skogliga asfalten
en sommarsolig dag
och i skuggorna av gräset
mina fötter och jag -

att flanera
är att konstatera,
att kontemplera
hav och himmel
desto mera -

och att det självklara nuet
är ett förbisett mirakel,
när den vackra likgiltigheten
grön och skön
excellerar
och förmerar sig
dag för dag.













Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-01 14:56



Bookmark and Share


  Niliboy
"När den vackra likgiltigheten"?
2020-08-30

  Stanley Rydell
” det självklara nuet
är ett förbisett mirakel”

det skriver jag under på!

Väl insmuget vid sidan av likgiltigheten, så det måste lockas fram.
2020-06-14

  lodjuret/seglare VIP
Berättande text, rimmad eller ej, skänker själen en viss lindring.
2020-06-05

  Solweig Jansson VIP
Helt underbar text ! Särskilt gillar jag att nuet är ett förbisett mirakel - det upplever man nog starkt just i naturen på sommaren ! Bokmärker !
2020-06-04

  Sommarnattsljus
Gillar jättemycket hela första strofen, speciellt berörande blir det med orden"mina fötter och jag". Sedan gillar jag "...vackra likgiltigheten/grön och skön/excellerar/och förmerar sig". Kul formuleringar som verkligen beskriver grönskans explosion så här i försommartider. :)
2020-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP