Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget Text Repris


På färd

ensam båt på vattnet
fast förankrad,
kommer ingenvart

lättar ankar
driver mot en annan strand

där längtan blir till saknad
och saknaden blev längtan

de vandrar mellan träden
han plockar blodboksblad
från gräset

en skärva tid
de delar
den gamle mannen vinkar
när de lämnar

tallhed mil efter mil
innesluten, omsluten
färdas från

en skugga smyger sakta
intill sten vid vattenkant

han såg en månskära i dis

och bakom blå gardin
mötte hon den längtan
som var saknad

utan ord

© Eva Langrath 2009




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-06-01 16:19



Bookmark and Share


  ULJO
Så fint skaldat
2020-06-02

  Nils-Robert
Vilken fin poesi. Sista versen är så perfekt
2020-06-02

  Johan Strömstedt
Vilken fin och vilsam text. "han såg en månskära i dis" Så fint!.
2020-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP