Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Kaskelott-betagen skrivelse. .."


Löpande gåta i Världshaven


Spermaceti valen jagar
stim både dag som natt
Mycket bläckfisk lär det
Bli

Men får aldrig någonsin
betalt av människan för
sin "sång" på över 120 db.

Dyka ned till 3 km djup
kan den tydligen förmå
sig till

Med den största hjärnan
av alla däggdjur

Vittrar ibland fiskares
Nät

Har upptäckts flytande
Vid ytan sovandes

Avdomnad 15-20 minuter
i taget.

Med båda hjärnhalvor
samtidigt?


Könsmogna hanar vid
över 20 års ålder


flocklevande
Uppemot 75 år

Beståndet av dem kan
Vara över miljonen?

Lyckades se dem en gång
5 stycken strax utanför
Narvik

Oförglömligt ögonblick
Bevarat så starkt inuti
minnet,Varför ?

Sån imponerande frihetskänsla
Som ej går ej förklara med ord

Med svävande skrikmåsar
Ovanför

Tack för att ni finns till
Där i havens djup.

Ännu. ..











(Ber om ursäkt för faktafel
Med olika teorier och även
så lite i övrigt känt om
dessa fascinerande varelser)




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-02 11:29



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Så länge politikerna frestar med sitt valfläsk vart fjärde år kommer kaskelott-stammen aldrig återhämta sig.
2020-06-04

    Lena Staaf VIP
Läste om de grymma valfångsterna för ca 150 år sedan när man var ute efter oljan i valen som användes som bl a lysolja. Då var de nära att utrotas men kom igen.
2020-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP