Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visuella tankar

Jag satt på ett tak
vindbyn kom från öster
ett gammalt sådant
med stark doft av tjära
filosofiska tankar
där uppe ovan marken
livets glädjeämnen
och det som bär mollton

Såg måsarna sväva
och tranorna från väster
de lever två och två
som en kärleksrelation
en plog över himlen
jag undrar vad de tänker
om honom på taket
och de visuella tankarna

Såg murgrönan klättra
på stammen nedanför
liv som ständigt växer
av kärlek och klorofyll
molnen över huvudet
visar vardagens ansikte
njutningsfull beröring
och ljuva toner i dur

Jag pendlar med benen
på taket under himlen
vindbyn känns behaglig
för de visuella tankarna
på taket mitt emot mig
såg jag lärkorna älska
kärlek i djurens värld
så vackert att beskåda

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 420 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-06-03 06:44



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Se allt lite
ifrån ovan
vill jag lova
för oss en
ovanlig gåva
men du tog plats
ord kom gott på plats
i varenda sats...

2020-06-06

    Elisabeth Nilsson VIP
En härlig välskriven naturbetraktelse att njuta av !
2020-06-04

    Max Poisé
En behaglig betraktelse av hög klass!
2020-06-03

  Nils-Robert
Fin naturinspirerad dikt.
2020-06-03

  Anya VIP
Vackra iakttagelser du bjuder på! tackar!
2020-06-03

  Blomma-Stjärna VIP
Skön dikt
"Jag pendlar med benen på taket under himlen vindbyn känns behaglig" - ...........så fint så - att se livet litet från ovan, att nån gång byta perspektiv...
2020-06-03

  Maria Sundelin VIP
Nya perspektiv är alltid bra
2020-06-03

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om att beskåda omgivningen ovanifrån!
2020-06-03

  Yrre VIP
Så fin!
2020-06-03

    Lena Staaf VIP
En dikt som ger lugn och nyfikenhet på livet!
2020-06-03

  Feliaxel VIP
Tänkvärt
2020-06-03

  Öknens Ros VIP
Världen sedd ovanifrån ger frihets känsla.
2020-06-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO