Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRLORAD I LÄNGTAN

 

Nygröna trädkronor

sjunger sommarvisor

 

tonerna svävande

mot klarblå himmel

 

sjön ligger rofylld

krusad med locktång

 

en orörlig staty

häger på bryggan

 

ser med argusögon

under vattnets yta

 

blixtsnabb utryckning

hoppas på fiskelycka

 

längtan sitter på altanen 

bortkommen i orden

 

drunknar i kaffedoften

kakornas bittra smak

 

i skogen går trolltyg

trampar sönder mossan

 

tisslar och tasslar

med tandlösa munnar

 

skadeglada ögon

lyser triumferande

 

ännu en dag

förlorad i längtan 

 

 

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-06-02 18:00



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Spännande bilder !
2020-06-09

  Rise Little One
Man fantasierar mycket för att stilla sin längtan ...
2020-06-03

  Niliboy
Fin dikt med mycket fantasi och bedårande längtan!
2020-06-03

  ULJO
Vackert skaldat

2020-06-03

  KattenKin VIP
Gillar hur naturen axlar de mänskliga stämningarna och dikten är bildrik och bra.
2020-06-03

    ej medlem längre

Längtan är en del av livet.
Fint skildrat
2020-06-03

  Cikoria Blå VIP
Vackra och vemodiga rader.




2020-06-03

  Öknens Ros VIP
Vackert poetat om förlorad längtan.
2020-06-02

  Marita Ohlquist VIP
Fy för trolltyg som känner glädje över någon annans dag förlorad i längtan.
2020-06-02

  Feliaxel VIP
Fantastiska rader från dig
2020-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP