Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell: Solstrale… "skogslivskvinnan"


CORONA-SOMMAR 2020

 

många är de som tar sig fram

knuffas och tränger sig igenom

de bryr sig inte om några regler

de ser sig vara de enda med rätt

 

busslinjer i förorterna är proppfulla

inga extraturer och ingen bryr sig

SL vet om riskerna för alla resenärer

här ökar smittspridningen kolossalt 

 

på båtarna mot öarna trängs det mer

de får lämna passagerarna på kajerna

dessa resenärer kommer smittas ned

det blir som i förorternas bussträngsel

 

lekparkerna har aldrig varit så barnrika

aldrig någonsin sett så mycket barn där

i tjugo år har parken stått tom och öde

corona kom till byn då kom alla barn ut

 

ingen tycks förstå det hela med riskerna

hur ska sjukhusplatserna räcka till alla nu

corona-sommar 2020 är här med smittan

vad ska man säga när man vet att alla är döva

 

det är risker med att så många samtidigt blir sjuka

risken att den som blir sjuk tvingas dö i sitt hem

för alla intensivvårdsplatser är upptagna av alla dessa

som tror att pandemi drabbar alla andra men inte dem

 




Fri vers av Solstrale VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-06-03 11:50



Bookmark and Share


  ULJO
Vad kan vi annat än att bara hoppas på allt blir som vanligt igen
2020-06-03

    Lena Staaf VIP
Ett varningens ord som borde trumpetas ut överallt. Den gamla (o) hederliga egoismen blommar ut igen. "Ni gamla och sjuka får väl hålla er undan så att vi andra kan få ha det kul", tycks vara inställningen. Och "lite spill får man räkna med."
2020-06-03

  Feliaxel VIP
Vi får hoppas att sommaren blir bra
2020-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP