Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bearbetad text från 2014


I sinnenas rike (remix)

Ögat smakar på

ljuset, suger i sig dess

feta fotoner

 

 Blinka till ett ögonblick

 – fånga näthinnans bilder

 ---

Örats trumhinna

vibrerar till i natten

Tystnaden nalkas

 

Strax före soluppgången

klingar fågelsångens kör

 ---

Tungans smaklökar

spirar och skjuter nya

skott mot gomseglet

 

Barndomens smak av mogna

tomater – för evigt kvar

 ---

Näsan glömmer ej

en lukt även om minnet

ibland kan svikta

 

Rapsfältets tunga dofter

är gula liksom rapsen

 ---

Huden är känslans

rike och världen kan slå

eller smeka mjukt

 

Den friska vårvinden kysser

på en gång nyckfullt och ömt

 ---

Det sjätte sinnet

famlar bortom denna värld

och ordens yta

 

När bottnen och förlorar

sig i oändligheten

 




Bunden vers (Tanka) av Algotezza VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-03 13:40



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Remix- fullträff...
2020-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP