Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag satt och kollade igenom gamla texter på google drive och hittade denna som ganska väl täcker intrycken från förmiddagens cykeltur - men nu är det sommar


Vår för några år sedan

haikuns innersta
väsen: timlig tidlöshet
i lärkans vårdrill

ännu var fälten nakna
med brun, glänsande mylla

bäckens porlande
kråkans krax ekade i
Fågelsångsdalen

gråsparvars ljusa kvitter
medan planet plöjde moln

den gamla möllan
vid vägens slut, vinglös
malde blott minnen

vinden verkade mojna
stillhet, väntan, rörelse

i lärkans vårdrill
doldes dess inre väsen:
haikuns tidlöshet




Bunden vers (Tanka) av Algotezza VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-03 14:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP