Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppvaknandets era

Inget är som morgonen
gryningsljusets gardin
nattens släckta aforism
och uppvaknandets era
kaffekoppen på verandan
och kärleken i handen
insupandet av morgonsol
och den klarblå himlen

Inget är som morgonen
serenaden av fågelsång
kvittrandet i björkriset
trummandet på grenen
och grodlätena i kärret
denna ljuva väckarklocka
naturens härliga musik
balladerna från scenen

Inget är som morgonen
minnena från natten
berättelser om kärleken
där i drömmarnas land
påminnelserna om livet
den goda existensen
en del av ett underverk
på evighetens estrad

Inget är som morgonen
den sorgfria stunden
och uppvaknandets era
det som ger oss behag
något vi kan längta till
umgänget med vännerna
kaffetåren på verandan
det sociala arvets lag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 439 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-06-04 07:11



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Tack, en sådant vackert diktande om morgonen och naturen. Ja nu har vi chansen att njuta, skickar en sol till poeten.
2020-06-08

  lodjuret/seglare VIP
Fin bild, fåglarna mer hörs än syns dock. Texter som är en hyllning till det ena eller andra, i vår fria natur, är sedan lästa av människor till djur. Texten har gjort sig förtjänt av en blåklocka, några vita och röda tulpaner samt en yvig vinbärsbuske.
2020-06-04

  Blomma-Stjärna VIP
Fin-fina rader som jag läser med välbehag - och sparar!
2020-06-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker och kärleksfull hyllning till morgonen, som kommer med den nya dagen i sina händer!
2020-06-04

  Yrre VIP
Fin text, ja morgonen är underbar!
2020-06-04

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om morgonen och en ny dag
förmedlar lugn, harmoni och välbehag!
2020-06-04

  Solstrale VIP
Ja arvet och den nu mera sociala distanseringen fyller du ut tomrummet med dina rader så att allt långt borta plötsligt kom nära! mycket uppskattad text! Bokmärker!
2020-06-04

  Öknens Ros VIP
Fina stunder att minnas.
2020-06-04

  Maria Sundelin VIP
Härlig hyllning till dagens första ljusa stund
2020-06-04

  Feliaxel VIP
Sommarmorgon så skönt
2020-06-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO