Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Betoningsschema efter ledmotivet till Tjajkovskijs pianokonsert nr 1 i B-moll


Blixt och dunder

Åskan den mullrar och Tor
Han över himlen nu far
Blixtarna ljungar Tor han-
Svingar med kraft sin
Mjölner mot onda
För mänsklighetens beskydd
Är man så stark som vår Tor
Måste man vara
Snäll som en Bamsenalle
Tordön förgör det onda
Kampen mot Midgårdsormen
Avlövar Yggdrasil




Fri vers av Gunnar Barkenhammar
Läst 152 gånger
Publicerad 2020-06-03 21:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar