Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättvisan slår

En tanke har fastnat,
Den har kul i ett evigt ekorrhjul,
Kanske en karl som för länge fastat,
I ett trångt rum jag springer,
Men i mörkret jag fastnat.

Inga skavsår på tår,
Bara gap skrik och gråt,
Innanför min bringa,
Det brinna i en evighet,
Det enda jag kan minnas,
Jag helighet, men själen slutar inte brinna.

I fäders spår jag går,
Framåt, ty förfäderna kunde spå,
Jag var menad för stordåd,
Men lågan i själen spred sig ut i mina vingar,
Jag har ingen aning om hur det med mig ska gå.

Lycka och tur, samma ord på ett annat språk,
Fucking helvete vad dåligt jag mår,
Minns igår, ingen ger, ingen får,
Det som är mitt ska jag vinna,
Tiden läker ju alla sår,
Jag behöver vård, kan inte vara en enslig matador,
För min rätt att leva och med igår i ryggen,
Tar jag det som är mitt,
Inte det jag får.




Fri vers (Fri form) av Preech
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-04 09:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Preech
Preech