Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögnbryende


Jag ljuger

alltidofta dagsfrekvent och
inte ens jag själv slipper undan

Ögonblicksfraser
som talar om självbild
att egenvägsvandra mot normer
måsten borden och rädslor
idealskal
Och jag döljer

starkler

Jag vet ju så väl hur vi ismördar yta
att inte bry sig om omgivningstycken
Men jag medger
jag medger
jag ljuger jag bryr mig
patetiskt jag vet om du visste

Hur jag ler sorglöst singel när par korsar vägen
jag vill ju inte blotta hur ensam är sorg
och ingen har sett en så lättjefullt välstädad
lägenhet dygnet-runt-fejk
jovisst
Och jag kan inte handla bara onyttigheter när jag myskvällsplanerar på Ica
tänk vad kassören skulle tycka
om ensamhetsvräkande fettmonstersflicka
jag dubbeldoserar med frukt
i korgen
den singelavslöjande
\"men jag har pojkvän jag handlar för två\"
Och visst kan jag knulla spontant på impulslust
jag är alltid slätrakad snyggtrosad smal
jag känner bara inte för det
inte bryr jag mig om stubb jag är för bitchsäker coolkåt
men jag detaljplanerar timtals ändå

Så jodå
jag ljuger
för jag bryr mig jag bryr mig
jag stryphatar självfrihetsmur
Hur jag hämmar min underbarhet med min dagslögn
att jag inte brister från normytad kamp
när jag egentligen
lögnbryr mig bort från mig själv
från att vara

frilevd en egenvägsjag





Fri vers av Lindah
Läst 526 gånger
Publicerad 2006-07-10 18:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lindah
Lindah