Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Teknologins dimma

Ordet bor inom dig
bortom dimman och tvivlet
Det där som ger dig styrka
och skänker mening till livet
Tekniken sätter bojor
fängslar det fria
Låtsas vara av godo som en falsk profetia
Med löften om lycka
den fördöljer tragedi
För den som i dvala
förvärvar amnesi
För den som glömmer
sitt sanna geni
Och lämnas att brottas
med svår afasi
Även bortom dess bojor
finns hindret och faran
Att finna en medelväg i labyrinten
tar makten från snaran
Att finna lyckan i det lilla
och mening i det stora
Är för vissa att omges
av fauna och flora,
För andra kan vänskapen
skapa det band
Som krävs för att båten ska
hitta till land




Fri vers (Fri form) av Brunluvan
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-04 10:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan