Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


©foto: Minkki Huldén varje år annorlunda


Som en skugga under molngrå himmel

 

 

 

osynligt som en skugga

under molngrå himmel

smyger sig tungsinnet på

 

förnuftet går i stå

inget vettigt blir gjort

på två dagar, men då!

 

gör sig känslan synlig

där den oförsiktigt dänger

ett slag mot humöret

och snöpligen åker fast. 

 

Din jäkel! här finns inte plats

för minsta ångest. Weg med dig!

 

den försvunna kalendern

nollställer tungsinnet,

återställer minnet

 

snabbare än tanken finner

tacksamheten vägen tillbaka

till sin fredliga allians 

med saknaden

 

 

2020-06-04  21:51

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2020-06-04 21:06



Bookmark and Share


  Lyrik
Med tanke på att jag inte kan ta bort eller redigera mina kommentarer så finner jag svyskans (blandningen av tyska och svenska) "Weg med dig" jättefyndigt.
2023-01-28

  Lyrik
Detta är oerhört abstrakt. Fint, fyndigt och skickligt skrivet.
2023-01-28

  Eva Langrath VIP
Fin gestaltning av den inre kampen. Jag tycker om slutet som får mig att tänka på alla goda minnen som finns inom mig om dem som inte längre finns kvar. Det är en ständig kamp att hålla fokus på dem och inte drunkna i saknaden,
2020-06-17

  TrollTörnTrappan VIP
Oerhört väl gestaltat om känslotillståndens process av motverkan /samverkan!!
2020-06-11

  Jan Widströmer VIP
Den enskildes kamp med sig själv är ofta mångfaldig eller enfaldig. Diktens början sympatiserar jag med, medan slutet förefaller mig enfaldige mera obegripligt.
2020-06-05

  Poeten Salvador VIP
Värmen ger energi, men när det plötsligt blir ett kallt bakslag åker humöret ner
2020-06-05

  Niliboy
Oj, va fint du diktar! Finner inte ord men levande, poetiskt å aktuellt!
Fantastiskt!
2020-06-04

  Nanna X
Stark igenkänning och vacker rhododendron!
2020-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP