Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Palliativ

Jag har tappat energi
i detta vårdkollektiv
alla bara låter bli
vardagen blir ett tidsfördriv
tills någon tar ett initiativ
och viskar om palliativ

När Anders Tegnell
tar strid mot epidemin
pratar WHO om pandemin
sjukvården blir så intensiv
de granskar min kolostomi
och viskar om palliativ

Jag blir arg som ett bi
vad vill de med mitt liv
inga munskydd inget visir
det börja likna kakafoni
jag drabbas av apati
när någon viskar palliativ

De kommer med morfin
så att jag blir lugn och fin
de vill att jag skall slippa pinan
men jag anar ett hår av hin
det luktar eutanasi
det som ni kallar palliativ




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-04 23:04



Bookmark and Share


  Respons VIP
I de allra flesta fall sätts nog inte palliativ vård in när man kan rädda människor genom sjukhusvård, men det händer https://www.dn.se/nyheter/sverige/covidsjuka-jan-81-fick-palliativ-vard-blev-frisk-nar-familjen-satte-stopp/
Det ska inte behöva hända i en välfärdsstat.

2020-06-05

  Kungskobran VIP
Håller inte med, det är tur att morfin finns och användes för att minska och eliminera svåra smärtor.
För många gamla är morfinet en befrielse.
När min mor dog fick hon morfin i allt högre doser, hon dog stilla och lugnt utan smärtor. Tack och lov
2020-06-05

  Yrre VIP
Har otäcka minnen av palliativ denna vår då mor gick bort i cancer. All morfin, detta snabba tynande, alla dessa ickesteg.

Bra text.
2020-06-05

    Lena Staaf VIP
Riktigt kuslig text men fint rimmad och rytmisk. Den palliativa vården som ska vara ett sätt att slippa smärtorna på den allra sista resan känns nu nästan som ett hot.
2020-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP