Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är dags att äta frukost. En kopp hett bara och så några mackor med eller utan pålägg. Skall du ta ost på eller paprika, du verkar då vela även om en så enkel sak som... Jaså, urvalet är som ett smörgåsbord på resans hotell?


Det är då konstigt med resor




När du har stigit ombord på ett tåg
från Göteborg till Halmstad,
satt dig vid ett fönsterbord
och stuvat om i kappsäcken.

Ångrar du redan det där tilltaget
eller är det kärestan som väntar
vid resmålet som hägrar så?
En annan gång var du i Stockholm

på tillfälligt besök, passade på bara
efter några dagar att äntra en färja
till Helsingfors, med övernattning
ombord. Ångrade du dig så gott

som genast för att resan är då lång?
Eller kände du dig tacksam för att
Joakim var med och kunde nära resan
med sin möjligt underbara närvaro?



(Texten har legat i utkast sedan 05 06 2020)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2022-08-10 23:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP