Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Annorlunda men fakta

 

 

Bli inte gammalt!

Av politikerna kommer du bli bortglömd

 

Bli inte arbetslös!

Av politikerna kommer du bli förnedrat

 

Bli inte sjuk!

Av politikerna kommer du bli jagad

 

Var inte dum i huvudet!

Av andra kommer du bli utnyttjat

 

Öppna ej ditt hjärta stort och var klokt!

Av världen kommer du bli uppäten

 

Spela inte sig medmänsklig!

En människa är bara hat och hot och behov

 

Inbilla inte sig att du kan verkligheten!

I en annan del av världen planeras massbrutalt folkmord

 

Var nöjd och tacksam för den god hälsa du har!

En god hälsa köps inte för pengar

 

Se på andra människor med respekt!

Samma respekt som du själv vill bli bemötes av andra

 

En lögn är en lögn med all respekt till lögnskaparna!

En fakta är en fakta oavsett hur lögnerna försöker tysta den 

 

En sorg är privat

En glädje är allmänt

 

En dröm är ett framskjutet hopp

Ett försök är lika med vilja för förändringen

 

Alla lek är inte oskuld, den finns smutsiga lek

Alla människor ser på andra med olika värderingen

 

Att vara sig själv betyder inte tvinga andra till den man är

Att tänka öppet leder till ett öppet sinne

 

Döden behandlar alla levande lika

Gud är sanningen och aldrig en illusion

 

                                                                                                                                         

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 118 gånger
Publicerad 2020-06-05 11:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP