Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fick starta upp en liten sy och skapargrupp inom Soc vården, tillsammans med en av deras anställda, en jätte glad och underbar kvinna men sen..


Vi bär ett sår i våra hjärtan.

Jag ska flytta till Stockholm, sa du en dag.

Sen anställdes två nya hemska kvinnor.

Min grupp blev deras.

Den lades ner när det inte kom några.

För ingen ville längre vara med..

Men jag fortsatte utveckla gruppen, här i min ensamhet.

Nya idéer tog sin form och nu började det hända saker.

Mitt "hus" ville bli självständigt.

Och Soc vårdens mål med mitt liv: Självständighet.

Så här sitter vi nu och undrar..

Var någonstans sy och skapar vi nu?

Hemma hos mig?

Nej, jag bor i en etta.

Hyra lokal?

Nej, jag har inga såna pengar.

Men Gud, hur gör vi nu?

I det här läget önskar jag Stockholm är med.

Det började en gång
en liten grupp i personalens arbetsrum
nu är den hemma i mitt rum för alltid..
när en verksamhet byggs upp tänker en
bara på att de anställda ska få det bra så
det som utgör vinsten för verksamheten
de får gärna må dåligt så de behöver den.

Min grundsyn är faktiskt också: Självständighet.

Alla mina idéer handlar om självständigt uppdrag.

Ja, att vi som är deras anledning till arbete
att vi också kan få må bra och då behövs vi.

Varje dag.

"-Nej, det är väl självklart att inte de som inte är
självständiga i den dagliga rutinen kan vara med.

Jag fick starta upp en liten sy och skapargrupp
inom Soc vården, tillsammans med en av deras
anställda, en jätte glad och underbar kvinna
men sen..

flyttade du till Stockholm
och de två nya, så hemska
att gruppen togs ifrån mig.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-06 13:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP