Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resfeber


Humlans långa brumvindel
lämnar bruna ljudspår,
som yllegarn
upphängt mellan blomkrukorna
borta vid sovrumsfönstret,
fram och åter, upp och ner,
innan den försvinner
ut i rödstjärtssången
som står och laddar dagen
med variationer på sig själv

Jag har ont
på ställen jag inte visste fanns

Alltid något

Resan som ska resas
växer på mig
en vecka innan;
tar loven av mig,
gör mig trött och sorgsen,
melankolisk och ensam;
får mig att se det levande nuet
som något jag minns
och saknar;
Anna på ridbanan med hästarna
ett länge sedan
som en åldring erinrar sig
styckevis
på en institution,
eller ser på en oljemålning
med århundradens sprickbildningar

men egentligen är nuet en cut-up;
this & that
i oformliga frambrytningar;
hälften av ett ord,
tre bristfälliga tankar,
sju tveksamma känslor;
en förkrossad logik,
muskelryckningar och ögonblick,
riktningar, akillessjälar

mors lilla Olle
som på Skagen gick,
trosor i vinden
och en kättjefull blick




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-06 13:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP