Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hummer

Röd trots att jag inte är kokt
kokar över orättvisor ja det känns klokt
inget hummande då
kravlar envetet på
två steg framåt och ett steg tillbaka
avskräde lever jag på att få smaka
trivs inte i ytvattnets glitter
nej stillsamt under en sten jag sitter.

Jag är ändå den läckraste av rätter
och ni lägger mig där bredvid brutna servetter
men hör ni, jag är inte en sån som tål
att vara ett festföremål
ändå kan du på mitt skal få glänta
om du tar det lugnt och låter mig vänta
jag är ganska rädd för att bli slukad
jag vill hålla länge och ej bli förbrukad.

Och följer du denna regel jag tror
att du slipper bli nypt av mina klor.












Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-06-07 11:22



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fint porträtt av förhållandet mellan människa och djur.
2020-06-09

  Solweig Jansson VIP
Helt underbar text !
2020-06-08

  ULJO
Vitsigt diktat om en delikatess
2020-06-08

  Cikoria Blå VIP
Inte roligt att vars hummer.
Diktad med en stor nypa humor.

2020-06-07

  Blomma-Stjärna VIP
underfundig och fyndig presentation av diktjaget -
- hummer, humm um ja, men varför inte kräfta? ( :-)- tänker astrologiskt här)
2020-06-07

  Bodingen VIP
Jäpp, en hummer är ingen dummer

2020-06-07

    Max Poisé
Hummar instämmande:) eller hummrar...
2020-06-07

  Niliboy
Jag föredrar kräftor, hummer finns väl bara på västkusten!
2020-06-07

  KattenKin VIP
Hummar instämmande, tycker det låter sunt, människa hela vägen liksom. Läcker presentation. :)
2020-06-07

  Öknens Ros VIP
Om hummern själv får tycka...
2020-06-07

  Grävling
Det fick mig att tänka på essäboken "Humrarna och evigheten" av Simon Ekström. Den har stått på min Att Läsa-lista länge nu men jag har inte kommit mig för att läsa den, kanske borde göra det någon dag.
2020-06-07

  Kajan VIP
"kokar över orättvisor ja det känns klokt" skriver under direkt. Dina djur/natur dikter liknar inget annat, och det är bra!
2020-06-07

  BenGust VIP
Härligt av få avnjuta en hummer.
Även ur dennes egna synvinkel.
2020-06-07

  Sparvögat VIP
Underbart ur hummerns synvinkel.
Förstår deras förtvivlan...
2020-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP