Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Thomas Mann . ur arkivet


Bergtagen


När jag ser på dig
när jag verkligen ser på dig

känner jag mig bergtagen
det är feberaktigt
obehagligt
O behagligt

ljudet av vattenkranen i ett gammalt badkar
( brusar hårt. emaljen)

O:et flyttar
jag ser på ditt smala långfinger
räknar pulsen i dina långa lungor
din hals är som en vas
(ljudet av en spräcklig katt)

prilligt är också ett ord
vad är prilligt för ord, frågar du. skrattar plötsligt
(rajtantajtan dyker inte upp)

nu vill du ta en promenad
jag följer efter
staden ser oss
(en hermetisk målning med ögon)

jag förstår inte hur du kan avsöndra sådana känslor
för det är väl du
hela tiden säger du att det är jag
hur skulle det ha gått till?!

har jag blivit rädd för ansikten?
kanske. handsken
(ligger på golvet. ytan)
handen skiner

tänker du bli min älskade?
eller tänker du fortsätta se igenom mig
O lämna ditt ansikte hudlöst i mitt knä

hur länge skall detta pågå
hur högt är berget
vad är berg

Berghof, svarar du
osynlig i fåtöljen

O. ett är klockan

jag sitter med huden av ditt ansikte mellan mina händer
är det fortfarande februari?
varför har du tappat bort almenackan
nödvärn. vämjeligt

du står vänd mot fönstret
( i full skala)

Alperna




Fri vers (Modernistisk dikt) av i af apa
Läst 345 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-06-07 20:36



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
O! så vindlande Isminiskt. Rörligt utan förflyttning som sker inom läsaren med O:er som katalysator. Det händer mycket med läsaren av dina texter.
2020-06-12

  Gunnar Hilén VIP
"jag förstår inte hur du kan avsöndra sådana känslor
för det är väl du
hela tiden säger du att det är jag
hur skulle det ha gått till?!"

De raderna är väldans speciella för mig. Hela berget tar mig och gör mig glad.
2020-06-08

  WyS VIP
Vackra omskrivningar som får mig att se dramat avklätt och genomskådat.
2020-06-08

    ej medlem längre
En förförisk text med starkt visuella inslag och fascinerande, nyväckta ordspår mellan papper och öga.
2020-06-07

  petter rost
Håller med Kin... en riktig ismini-text. DU HAR JU DIN ALLDELES EGNA POETIK OCH FORMULERINGSKONST I BEHÅLL, du skriver fortfarande världen sådan den går att se om man inte vänjer sig vid nåt annat – det förväntanslösa seendet. Det knyter sig när jag läser att du fick inte ansiktet i ditt knä, i ställer huden av det. Ansiktet ser alperna, inte situation då och där... Är du nu i ett arkiv poetica och gräver – det ger hunger. Och törst.
2020-06-07

  KattenKin VIP
En riktig Ismini-text - Wunderbar! Älskar O:ets förflyttning och att rajtantajtan tyvärr inte dyker upp - you can't Always Get What You Want. Lovely! :)
2020-06-07
  > Nästa text
< Föregående

i af apa
i af apa