Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirkus



På den stora cirkusen
Dansade du på slak lina
Jag var en sorgsen clown
Biljetterna var inte dyra
Publiken blev lockad
Av färggranna plakat

Jag tämjde tandlösa lejon
Drogade och trötta
Du trollade med duvor i fickan
Jag slutade applådera
När de kvävdes till döds

Vi drog från stad till stad
I våra gamla vagnar
Gnisslande hjul
Och färg som flagnar

Tältet var lappat
Bara i rätt belysning
Hördes barnens rop
Publikens förtjusning

När jag stack mitt huvud
I lejonets gap
Höll jag andan
För hans unkna lukt

Att flyga mellan trapetser
Och sluka eld och svärd
Visade sig meningslöst
Som tidsfördriv

Det kom en dag
När glittret sved i ögonen
Och trumvirvlarna störde
Friden








Fri vers av nu 1.0
Läst 358 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-06-09 12:47



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Väldigt målande och levande text, som befinner sig i nåt slags drömland i sitt anslag!

2020-07-19

    Sefarge VIP
Svävande skrivelse
Mellan livets
strapatser
Bravo!
;)
2020-06-27

    Lena Staaf VIP
Fin text om vad som är viktigt i livet, vad som kan visas upp med stolthet och vad som bara är ett trött och drogat lejon.
2020-06-09

  KattenKin VIP
Men oj vilken fin!! Bokmärker bums. Märkligt, jag började på en text idag med cirkus, alltså med det ämnet, olik din men ändå, tivoli, starke Adolf, spådam, etc, men jag släppte den, den krånglade, ville inte foga sig, bli till, därför fångar denna mig extra starkt. Superfin. :)
2020-06-09

  Briza media
Som en betraktelse om livet vi lever i min tolkning. Och att hitta vad som är rätt och meningsfullt. Tänkvärt och vackert formulerat.
2020-06-09
  > Nästa text
< Föregående

nu 1.0
nu 1.0