Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är du god eller ond eller vet du inte vad du gör?

 

Att hjälpa
inte stjälpa
Är en bra regel
för din spegel

Så vad ser du
en emu
Eller nån som frivilligt vågar
gå in i helvetets lågor

Det är bra om du ser det onda som hänt
men det rättfärdigar inte steg till att oskyldiga ska lukta bränt
Eller än värre dö
en för tidig död

Din eller någon annans olycka
ger dig inte rätt att knycka någons annan lycka
När vi söker rättvisa
måste vi rättvisan prisa

Följ då inte en folkhop av skränande massa
som glömt bort att deras knivar är vassa
Jaga skyldiga är alltid rätt
men ibland måste vi slå till reträtt

För om vi blir, som den vi jagar
har vi förvandlat oss själva till mänsklighetens fara
Då finns det bara en sak att säga: Erkänn
du har blivit tjuvens bäste vän

Då är ord som “prova andras trasiga skor” inte längre bra
tvinga någon annan att gå barfota på glas är inte bättre än bra
Ondskan kommer och går men skapar du ny skit är det genom dig ondskan gror
det bör vi komma ihåg när vi gapar och skriker om världslig “amour”




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-10 15:58



Bookmark and Share


  bo.rackson
Sanna ord som påminner om faran med flockmentalitet. Bra uppbyggd text!
2020-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Ingen är god utom Gud.
2020-06-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP