Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Stärkande ord

Ordfyndiga texter
kan vara svåra
som kullerbyttor
och ta sin tid att lösa...
och ibland vill jag slippa ifrån
en utmaning till ordbyttor

jag orkar inte ledas bort
till en ny födelse
och jag vägrar att sättas på pottan
vill hellre väta på mig
än vänta in mig

jag spjärnar emot
som ett barn
vid grumliga vatten

(jag säger inte nu
att det inte är gott nog
tänk underbart
att blott och bart
få ta emot ett glas vatten
som är kristallklart!)

men ibland är det bäst
ta tjuren vid hornen
erkänna egenmakt
ta sig genom snårigt land
tyda svårtydbara tecken
gräva för hand

en mörk natt
fann jag en skänk
och ingavs tankar
av nyupptäckt
och skaparkraft!





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-06-10 16:27



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Men å, så är det ju, tack!
2020-06-28

  KattenKin VIP
Fina verser som du fyllt med dina personliga tankar kring skrivandet. Tror vi brottas och surfar om vartannat vi som skriver. Bra att dela med sig.
2020-06-24

    Lena Söderkvist VIP
Just det, äventyren kommer inte till en, man måste göra något själv.
2020-06-21

  Kungskobran VIP
Känslan är allt
2020-06-11

    Lena Staaf VIP
Intressanta funderingar om dikter. Jag vill gärna ha variation på dikterna, i form och uttryck. Vissa glasklara, andra snåriga, gärna texter som ger alternativa tolkningar. Det viktiga är att de slår an en känsla.
2020-06-10

  Marita Ohlquist VIP
Intressant om att skriva texter och på vilket sätt vi vill nå läsarna, jag läser gärna texter med krumelurer, men är det för många kan det få motsatt effekt.
2020-06-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Spännande och tankeväckande dikt! Jag har också lite svårt för ordfyndiga texter.
2020-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP