Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ovisst hur många år

ingen vet hur lång tid vi har kvar
men vid 70 år vet jag att tiden går fort
den tid jag har kvar är kort

jag är glad för de barn och barnbarn
och grannbarn jag har
älskar de människor jag redan har lärt känna

jag behöver inte ha besett Egyptens pyramider
eller Rysslands kyrkor och Indiens tempel
jag är nöjd med att ha badat i badhuset i Lund
att ha sett havet, att ha vandrat i skog

jag behöver inte ha dansat tango i Argentina
eller flamenco i Spaniens Sevilla
för att veta att livet kan vara underbart
ett litet småprat med grannpojken och en teckning
från hans lillasyster, som hon gjort till oss, på dagis
räcker för att jag ska känna vardagslycka

visst skulle att dyka i havets djup
spatsera på lina
eller rida på kamel genom öknen
kännas häftigt
men höftschal, slöja, käpp
trumma och fingercymbaler
och orientalisk musik
räcker för att jag
ska ha roligt
på min arabiskt mönstrade röda matta

hur lång tid jag än har kvar
har jag ingen önskan om
någon dramatisk vändning
eller drastisk förändring

att vi vaknat och har det bra
äter pizza, ute på gården
att min kropp har minnen
av i natt
en sexigt kelsjuk natt
räcker länge
- och nu är det tid för siesta!










Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-06-11 15:36



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vacker tacksamhet, poetisk och personlig.
2020-06-24

    Lena Söderkvist VIP
Väl tänkt, även om jag tänker litet annorlunda än du så förstår jag dig och finner sympati i ditt resonemang. Skaparkraften har vi gemensam med så många här på sidan att det är en fröjd. Många kommer att känna igen sig och undra varför de inte har skrivit precis som du gjorde nu, det är jag övertygad om.
2020-06-21

  Respons VIP
En stark kompass och karta för livets stora och små väsentligheter. Fortsätt dansa så länge du kan!
2020-06-13

  lila fjäderblomman VIP
Att se det stora i det lilla - en konst som du är mästare på. :)
2020-06-12

  Rise Little One
Vi får njuta av vardagslyckan istället för bekymmer om tider.
2020-06-12

  Anya VIP
Som så ofta fångar du livsglädje, tacksamhet och avancerad psykologi. dina dikter är som en KBT lektion.
2020-06-12

    Lena Staaf VIP
Så fint skrivet om att uppskatta vardagslyckan i stället för att ständigt vara missnöjd och sträva efter annat, så som många människor i dag fungerar.
2020-06-12

  ULJO
Håller med Elisabeth.
2020-06-12

  Marita Ohlquist VIP
En underbar dikt om att känna glädje och att njuta av vardagslivet, det är ju där vi tillbringar den mesta tiden!
2020-06-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Lyckan bor inte i lyx och flärd utan i den vardag vi lever i, som är värd att njuta av. Tänkvärt och vackert skriver du om detta.
2020-06-11

  Kungskobran VIP
Lyckan finns närmare än du tror
2020-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP