Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GUD ÄR INGENTING

Sådan är du, Gud
och ändå ingenting av detta.
Sådan är du, Gud
och ändå mycket mer.

Floden, den mörka vattenmassan,
ständigt ringlande stilla,
aldrig densamma,
alltid densamme.

Bokstävernas gäckande symboler,
poesins andetag,
icke översättbara
till faktiska objekt.

Inget ting
men allting är du.
Sådan är du, Gud
och ändå ingenting av detta.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-12 12:59



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Många grubblar över om Gud finns och hurdan han i så fall är. I din dikt finns ingen sådan vånda, han finns och är överallt. Fin dikt!
2020-06-16

  Briza media
Gillar verkligen denna text! Något att kontemplera, att Gud är allt och inget tokar jag det som. En bra beskrivning tycker jag.
2020-06-15

  Staffan Nilsson
Men varför är det en gud, till och med en personlig gud, du Gud?
2020-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP