Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto: Solstrale… livet i en trädgård…


Ett sommarvykort från mig till dig

 

frö i jorden som gror

utskolning av plantor

utplantering av grodd

kogödsel och plantjord

vatten och näringslösning

 

rensning av ogräs i rabatt

påfyllnad av gödsel och jord

utplantering av blommorna, tagetes

luktärt, slingerkrasse och lövkoja

pelargonier, lobelior och purpurvinda

 

plantorna är ljusgröna sedan mörkgröna

sedan kommer knopparna och blommorna

vi står där med vattenkannorna beredda

mor, far, mina barn, barnbarn ja fyra generationer

i växthuset tomater, gurka, chilli och dahlior

 

i drivbänkarna och odlingsbänkarna växer det

succini, squash, tomat, västeråsgurka, kålrabbi

sockerärt, vaxbönor och lila böna, rödkål och jordgubbar

vi ser fram emot skörden efter hårt arbete tills nu

ännu är mycket jobb kvar med vattning och ogräsrensning

 

där emellan allt jobb badar vi i poolen leker och skrattar

vi äter sockerkaka eller rabarberpajer i bersån

eller så sitter vi i pergolan eller i paviljongen

tomten är inte stor ca 1500kvm mycket ryms ändå

finns det hjärterum så finns det stjärterum

 

många fina minnen förutom växter kan här slå rot

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-06-12 13:58



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Tackar för vykortet och sänder en hälsning tillbaka och en önskan om en trevlig midsommar.


2020-06-18

  Karina"Kia"
En härlig känsla du förmedlar i livet i coronatider. Du sår och är och bär det växande liv och njutning och samhörighet,ödmjukhet i generation att kärleksfullt träffas/mötas i kärleksfullt liv i livslustglädjens gård!
2020-06-17

    Max Poisé
Gott om liv i denna text:-)
Tycker om kålrabbi som ord!
Härligt tempo i denna som håller mig kvar både med känslor och ord!
2020-06-13

    Lena Staaf VIP
Livgivande sommardikt, fylld av glädje!
2020-06-12

  Anya VIP
Vilken livsglädje som växer fram. Ler när jag läser. Tack för att du bjuder på denna!
2020-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP