Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen från arbete på ett hospice för länge sen. Så mycket kärlek och avsked på ett ställe! Men det är väl egentligen samma önskan oavsett vilket elände eller sjukdom en går igenom. Depression och sorg inte att förglömma. Något redigerad.


Kärleksbön

 

 

Se mig

när jag är

så här försvinnande liten

igen

 

Hör mig

när gråten tystnat

men inte helt

tagit slut

 

Lyssna till mig

när orden upphört

men mycket finns kvar

att säga

 

Led mig

när energin brister

och jag vill

mer än jag orkar

 

Dela min sorg

så den inte

blir så tung

att bära

 

Älska mig

när jag accepterat

att mitt hopp

inte hjälper mer

 

Lita på mig

att jag gör allt jag kan

för att vara ännu en stund

med dig

 

Bär mig

när livslusten

falnat helt

Om du orkar

 

Då lever jag

genom dig

Det är det vackraste

jag kan önska mig.

 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Briza media
Läst 281 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-06-12 15:20



Bookmark and Share


  nu 1.0
En så vacker dikt med djup. En bön till medmänniskan, till gud, till själen.
2020-06-16

  Solweig Jansson VIP
Människokärlek, så innerligt gestaltat !
2020-06-13

  Kungskobran VIP
Underbart fint
2020-06-13

  Niliboy
Mycket öm å fint. Kärlek är och när man bryr sig, jag har travet å hästarna när det inte bär!
2020-06-13

  Niliboy
Kärlek å ett gott ord vill vi ha. Goda råd inte att förakta!
2020-06-12

    Elisabeth Nilsson VIP
En berörande och medkännande bön i svåra stunder, som griper tag om hjärtat.
2020-06-12

    Lena Staaf VIP
Ömsint text! Förmedlar ett lugn och en omtanke. Så som man önskar att det vore överallt när människor ligger på sitt yttersta.
2020-06-12

  Kajan VIP
Så fint du förmedlar det som behöver den djupaste mänsklighet.
2020-06-12

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text, blir djupt berörd!
2020-06-12

  Sparvögat VIP
Gripande...
2020-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Briza media
Briza media